Precisielandbouw is het nauwkeurig en efficiënt werken met geautomatiseerde machines, die u efficiëntie en nauwkeurigheid verhogen. De trend in de landbouw gaat op dit moment richting automatisering, efficiëntie en het effectief inzetten van arbeid en machines. Hierin spelen sectie afsluiting en variabele afgifte een steeds grotere rol. Bij Mechanisatie Raalte kunnen wij u ondersteunen en begeleiden bij uw bedrijfsvoering door bijvoorbeeld het inzetten van GPS systemen. Hierdoor worden uw werkzaamheden nauwkeuriger uitgevoerd. Daarnaast kunt u profiteren van voordelen zoals brandstofbesparing maar ook tijdsbesparing.

GPS Systemen

Mechanisatie Raalte verkoopt steeds meer tractoren met af fabriek GPS systemen. Het voordeel van deze geintergreede systemen zijn dat ze veel sneller en nauwkeuriger met de tractor samen werken. Zo heeft de fabrikant belang bij dat de trekker goed werkt en de gps de werkzaamheden versterkt. Door het systeem te integreren in het systeem van de trekker scheelt het extra beeldschermen en kabels in de trekker. Alles is netjes weg gewerkt en u behoud mooi overzicht in een opgeruimde cabine.

Mogelijkheden met GPS

Als u Fendt trekker is uitgevoerd met GPS kan deze op 20 cm nauwkeurig werken. Als u investeert in een correctie signaal dan wordt de nauwkeurigheid zelf 2 cm. Hiermee kunt u een sectie control installeren zodat de machine die er achter zit geen overlap heeft. U kunt ook taak kaarten laden en dit doorgeven zodat een variabele afgifte ook mogelijk is. Als u alles goed heeft ingesteld, behoort zelfs het automatische keren van de tractor tot de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met gps neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Banden Luchtdrukwisselsysteem

Steeds meer klanten gaan bewust met de bodem om. Een mooie toevoeging hieraan om de bodem te besparen, is een banden luchtdrukwisselsysteem. Met dit luchtdrukwisselsysteem is het mogelijk om met een lagere banden spanning het land te bewerken. Wat resulteert in een breder loopvlak en minder insporing. Wij monteren PBS luchtdrukwissel systemen op tractoren en aanhanger.

Via een digitale display kan de juiste bandenspanning ingesteld worden. Deze geeft het signaal door aan de externe compressor die de banden snel weer op pompt. Het voordeel van een luchtdrukwisselsysteem is minder bandenslijtage, net als het besparen op uw brandstofverbruik en meer tractie in het veld.

Foto: Banden luchtdrukwissel systeem & bedieningskast

Een bedieningskast in de cabine zorgt voor een digitale regeling van max. 3 afzonderlijke regelaars. Met een druk op de knop, kun je het veld of transport menu in werking stellen.
De kast is voorzien van een “werk” menu, waarbij per regelaar de druk ten allen tijden aan een situatie kan worden aangepast. De ingestelde en actuele druk van alle regelaars gelijktijdig af te lezen.

In het “instellingen”menu zijn vooraf een veld en transportdruk in te stellen. In dit menu is het mogelijk om alarmwaarde in te stellen.
Deze instelling zorgt ervoor dat in het werkmenu de spanning nooit te hoog of te laag wordt gezet welke schade aan banden kunnen veroorzaken.

Het is mogelijk om met de bedieningkast de externe compressor aan te sturen. Door de modulaire bouw, zijn er erg veel mogelijkheden met dezelfde bedieningskast.

Wilt u een af fabriek optie dan biedt Fendt een variogrip systeem aan.