Lely onthult een revolutionair nieuwe balenpers

Posted by admin on oktober 17, 2014  /   Posted in Nieuws

Lely heeft een revolutionair systeem “Lely Welger CB Concept” voor continu balen persen gelanceerd. Deze balenpers hoeft niet te stoppen of te vertragen bij het balen persen van gewassen. Het nieuwe concept is revolutionair, aangezien het een baal perst terwijl er tegelijkertijd een nieuwe begint.

Lely Welger Balenpers CB Concept

Door continu in actie te blijven is het proces veel efficiƫnter en comfortabeler. Er kunnen nu meer balen van hoge kwaliteit worden gemaakt, omdat er geen tijd wordt verspild aan het binden en afleggen. Het op constante snelheid rijden vergroot het comfort van de chauffeur aanzienlijk, maar vermindert daarnaast het brandstofverbruik en minimaliseert de slijtage omdat regelmatig remmen niet meer nodig is.

Hoe werkt Lely Welger continu balen persen?

Zodra de gewenste baalgrootte is bereikt, verplaatst een transportsysteem de baal binnen in de riem naar de verlengde achterkant van de balenpers. Hierdoor ontstaat aan de voorkant ruimte om gelijk met een nieuwe baal te beginnen. Nadat de eerste baal is gebonden door het netwikkelsysteem, gaat de achterklep open en wordt de baal onderweg afgelegd. De balenpers gaat terug naar zijn compacte positie, waarna hij weer klaar is om de baal te verwerken die aan de voorkant wordt gemaakt.

Een youtube film met een demonstratie is hier te zien:

Tijdens dit continue proces zorgt een slim ontworpen riembuffer- en spanningssysteem voor constante spanning op de riem, waardoor een hoge baaldichtheid wordt bereikt. Kijk voor meer informatie op deze speciale site: www.continuousbaling.com.

Mechanisatie Raalte geeft u graag meer informatie over deze nieuwe machine. In samenwerking met Lely zoeken wij de komende jaren potentiƫle klanten die deze machine uitgebreid willen testen. Na deze periode komt de machine op de markt.

[sform]2[/sform]

Comments are closed.

Almelosestraat 40 - 8102 HD Raalte | Tel: +31 (0)572-352041 | E-mail: info@mechanisatieraalte.nl

Dealer van o.a. Fendt, Iseki, Welger, Lely