Lely Tigo 65XR demo combinatie

Posted by Corne Nap on februari 18, 2014  /   Posted in Nieuws

Dit voorjaar is onze demo opraap- en silagewagen combinatie weer beschikbaar. Als u interesse heeft in deze wagen neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demo/offerte.Demo Tigo XR met Fendt 716

 

Knappe kop!
De grootste vernieuwing bij deze nieuwe reeks is te vinden aan de voorkant van de wagen. Het is een kantelbare voorwand die diverse functies vervult: variabele laadautomaat, extra laadruimte, loshulp en goed zicht tijdens het vullen met een hakselaar.

Grote inhoud en toch compact
Als de wagen is gevuld, gooit de Tigo XR zijn grootste troef in de strijd. In een aantal stappen kantelt de voorwand naar voren om daarmee 6 m3 extra laadruimte boven de invoerunit te creëren. Het resultaat: door deze extra ruimte kan de wagen één meter korter zijn dan bestaande modellen in de markt, terwijl het gewicht een stuk beter is verdeeld. Tijdens het hakselen is de voorwand altijd naar voren gekanteld, zodat de trekkerchauffeur goed zicht heeft op wat er in de wagen gebeurt.

Juiste persdruk gemakkelijk instelbaar
Voor het behoud van voedingswaarde en structuur is aanpassing van de persdruk vanwege de grote verschillen in gewas een vereiste. Met de wand iets voorover ontstaat er minder tegendruk om vermoezing in het geval van nat en zwaar gewas te voorkomen, terwijl de wand met een paar graden achterover een hogere persdruk oplevert bij droog en veerkrachtig gewas.

Goede start bij het lossen
Bij het lossen van de wagen is de start het meest kritische moment, omdat de hele lading in beweging moet komen. Afhankelijk van het model neemt de voorwand 10 tot 15% van de lading mee. Dat betekent dat er een stuk minder gewicht op de bodem terechtkomt, wat de bodemketting dus niet op gang hoeft te brengen. Zo gauw de bodemketting gaat draaien, kantelt de voorwand, inclusief de lading, naar achter en duwt daarmee ook nog eens de complete lading aan.

Bredere opbouw, bredere pick-up en bredere rotor
Om het vullen met een hakselaar te vergemakkelijken en de brede onderstellen beter te benutten, is de bak 20 cm verbreed. Door de bewezen 800 mm Tigo rotor en de curvebaanloze pick-up ook te verbreden, is een perfecte gewasdoorstroom gewaarborgd. De exacte werkbreedte van de onderhoudsvrije pick-up bedraagt dan 200 cm en biedt veel gebruiksgemak in de bochten. De verbrede rotor is uitgerust met 45 messen die bij deze nieuwe modellen centraal zijn vergrendeld.

Efficiënter invoeren voor verbeterde voerkwaliteit
Uiteindelijk draait het bij silage vaak om één ding: hoeveel liter melk levert het op? Dat verschil wordt bij opraapwagens gemaakt bij de invoer en daar lopen alle Tigo modellen voorop als het gaat om gewasbehandeling en snijkwaliteit. De Tigo modellen staan al bekend om de brede vlakke lijsten op de tanden en de minimale ruimte voor de messen voor het beste snijresultaat. Daarnaast is het opvoerkanaal achter de rotor een stuk lager, zodat het materiaal sneller in de wagen wordt gedrukt en er zo min mogelijk staal in contact komt met het gewas. De combinatie van brede tanden, een kort opvoerkanaal en de vernieuwde persdrukregeling verkleint de kans op vermoezing tot een minimum.

Demo Tigo XR met Fendt 716 (4)

Demo Tigo XR met Fendt 716 (2) Demo Tigo XR met Fendt 716 (5) Demo Tigo XR met Fendt 716 (6)

Foto’s met dank aan JTN Fotografie

Comments are closed.

Almelosestraat 40 - 8102 HD Raalte | Tel: +31 (0)572-352041 | E-mail: info@mechanisatieraalte.nl

Dealer van o.a. Fendt, Iseki, Welger, Lely